Broadcasters Join Forces To Help Flood Victims

0

The St. Louis Broadcasters for Louisiana Flood Victims have begun a united effort to encourage donations for the Red Cross response in Louisiana. Emmis, Hubbard, CBS, iHeartMedia, and Radio One are all participating in the effort. In all, there are 18 stations helping. Emmis St. Louis GM John Beck (pictured) initiated this fundraiser. A volunteer phone bank opened Monday and will remain open through Sunday for listeners to make donations.

According to meteorologists, more than 6.9 trillion gallons of rain – enough water to fill 10.4 million Olympic pools – deluged Louisiana last week. Local officials reported that more than 40,000 homes have been damaged. Many areas are still inaccessible and more rain is predicted, which could lead to additional flooding.

Here are the PSAs and social media posts the St. Louis stations are running:

(ST. LOUIS BROADCASTERS) DISASTER – LOUISIANA FLOODS – :30
THOUSANDS OF FAMILIES HAVE BEEN AFFECTED BY THE DEVASTATING FLOODS IN LOUISIANA AND URGENTLY NEED YOUR HELP. YOUR DONATION CAN HELP THE AMERICAN RED CROSS PROVIDE WARM MEALS, SHELTER AND HOPE TO PEOPLE AFFECTED BY THIS HISTORIC FLOODING. PLEASE DONATE TODAY. GO TO REDCROSS.ORG OR CALL 1 800-984-8979 TO DONATE TO LOUISIANA FLOODS. YOUR SUPPORT IS CRITICAL. WE CAN’T DO IT WITHOUT YOU.

(ST. LOUIS BROADCASTERS) DISASTER – LOUISIANA FLOODS – :15
FAMILIES AFFECTED BY THE DEVASTATING FLOODS IN LOUISIANA URGENTLY NEED SUPPORT. HELP THE AMERICAN RED CROSS PROVIDE MEALS AND SHELTER TO THOSE AFFECTED BY THIS HISTORIC FLOODING. DONATE TODAY TO LOUISIANA FLOODS BY GOING TO REDCROSS.ORG OR CALLING 1-800-984-8979.

(GENERAL PSA) DISASTER – LOUISIANA FLOODS – :30
THOUSANDS OF FAMILIES HAVE BEEN AFFECTED BY THE DEVASTATING FLOODS IN LOUISIANA AND URGENTLY NEED YOUR HELP. YOUR DONATION CAN HELP THE AMERICAN RED CROSS PROVIDE WARM MEALS, SHELTER AND HOPE TO PEOPLE AFFECTED BY THIS HISTORIC FLOODING. PLEASE DONATE TODAY. GO TO REDCROSS.ORG OR CALL 1-800-RED CROSS TO DONATE TO LOUISIANA FLOODS. YOUR SUPPORT IS CRITICAL. WE CAN’T DO IT WITHOUT YOU.

(GENERAL PSA) DISASTER – LOUISIANA FLOODS – :15
FAMILIES AFFECTED BY THE DEVASTATING FLOODS IN LOUISIANA URGENTLY NEED SUPPORT. HELP THE AMERICAN RED CROSS PROVIDE MEALS AND SHELTER TO THOSE AFFECTED BY THIS HISTORIC FLOODING. DONATE TODAY TO LOUISIANA FLOODS BY GOING TO REDCROSS.ORG OR CALLING 1-800-RED CROSS.

RECORDED PROMOS:
Tentative Live Script: (Feel free to edit).
“(Radio Group/Station) is teaming up with The American Red Cross and our fellow St. Louis Broadcasters to help the Flood Victims of Louisiana. We’ve created a special phone bank with volunteers standing by to take your call and make a donation. Call TODAY! 1 800-984-8979. That’s 1 800-984-8979. Your donation will help the American Red Cross provide meals, shelter and hope to so many people affected by this historic flooding. Join the St. Louis Broadcasters to help the Louisiana Flood Victims TODAY! 1 800-984-8979 or redcross.org or go to (Station’s website)

(Twitter/133 CHARACTERS)
HELP FAMILIES AFFECTED BY THE DEVASTATING FLOODS IN LOUISIANA! MAKE A DONATION TO THE AMERICAN RED CROSS TODAY. CALL 1 800-984-8979.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here